30.5.2010

OHJE ARJEN HALLINTAAN

Älä sählää 
kymmentä asiaa yhtä aikaa, 
niin ei mikään valmistu.
Valitse mieluummin 
yksi kohta, 
joka kaipaa kohennusta 
ja tee urakka 
kerralla valmiiksi.


Puhdas keittiön pöytä 
tuo tyydytystä, 
vaikka muut kohdat repsottaisivatkin.Lasten kanssa tulee keskeytyksiä, 
mutta pyri siihen 
että teet 
yhden asian 
kerralla valmiiksi.
Nappasin ohjeen jostain lehdestä, olisikohan ollut Meidän Perhe tai kotivinkki? :o
Taidan laittaa ohjeen seinälle kehyksiin tai ainakin jääkaapin oveen muistutukseksi. 

Minulla on aina monta asiaa kesken ja mikään ei valmistu, koskien niin kotia kuin käsitöitäkin. Kun joku asiaa keskeytyy, unohdan sen ja törmään siihen sitten myöhemmin, ai niin tämäkin jäi...Yritän parantaa tapani.

Me ollaan kotona ihan kaksistaan minä ja pikku räkänokka (kevätflunssa iski). Hipsukka lähti perjantaina mummulaan ja palailee vasta keskiviikkona. Mies palaa työreissulta vasta perjantaina. Rauhallista on, mukavaa vaihteeksi tällainenkin järjestely.

Mytty saa välillä leikkiä rauhassa ilman siskon määräilyä, äidin ei tarvitse olla setvimässä riitoja ja molemmat saavat jakamatonta huomiota. Tosin minä saan nyt keksiä enemmän ohjelmaa pikkuiselle kun viihdytysjoukot ovat poissa.


Mytty on nyt ollut reilun viikon ilman tuttia. Kerroin pienelle, että Pulla oli purrut tutin rikki ja näytin rikkinäistä tuttia. Tyttö kyllä ymmärsi asian ja totesi itsekin ''kikka'' (=rikki). 

Kun piti yrittää saada unen päästä kiinni ilman tuttia, tuli kiukku ja raivo. Rikkinäinen tutti ja pehmot lentelivät ja Mytty huusi kaksi iltaa tunnin putkeen ennen nukahtamista. Myös aamut olivat hankalia, kun uni ei meinannut tulla uudelleen ilman tuttia. Kolmantena iltana olin yksin tyttöjen kanssa ja odotin hankalaa iltaa.  Yllätys olikin melkoinen kun Mytty nukahti tyytyväisenä siskon ja äidin viereen ilman pienintäkään itkua tai kiukkua. Pientä hankaluutta oli päikkäreiden kanssa aluksi, mutta ei enää :)

Sain tämän tunnustuksen
Jarnalta TYYLISUUNTAUKSIA blogista ja Marjulilta ISO MAAILMA blogista. Oli aivan ihana yllätys. KIITOS ison hymyn kera molemmille :D

Laitan tunnustuksen tällä kertaa eteenpäin chocolate circus blogille, 
jossa minua viehättävät kivasti kirjoitetut päiväkirjamaiset tekstit
kera kauniiden kuvien.

25.5.2010

VALKOINEN PAPERIPUSSI
Ostosten mukava tullut paperipussi pääsi kynäpurkin suojaksi. Pidän kaikista ryppyjutuista ja tähänkin ihastuin kovasti. Nyt pitäisi löytää näitä valkoisia paperipusseja jostain lisää, eri kokoisina. Olisiko sinulla vinkata mistä mahtaisi löytyä? Marketista vähän vilkuilin, mutta siellä  ei ainakaan silmiini osunut.

Omenapuun kukat ihastuttavat kovasti ja lähikoulun pihalta nappasin muutaman oksan. Tosin aivan liian vähän aikaa kestävät maljakossa, vain muutaman päivän.


Mies lähti lauantaiaamuna parin viikon työmatkalle ja päivät lasten kanssa ovat hujahtaneet vauhdilla. Ompeluprojekti (eikä kyllä muutkaan tekeleet) keittiön pöydällä ei etene mihinkään, aika ei riitä. Valokuvaus tai oikeastaan kuvien käsittely vie oman aikansa, mutta en malta olla sitä tekemättäkään.

Tänään onneksi äitini tuli avuksi ja    ehkä tuon keittiönpöydänkin saa taas pian siivottua kaikista kankaista ja koneista. Alkaa jo kyllästyttämään ikuinen sotku.

Siitä olen mielissäni että sain tänään kaikki kesäkukat istutettua ja vähän jotain kukkapenkkeihinkin. Yksi asia hoidettu!


Lemmikkejä

Viime kesänä nappasin luonnosta muutamia lemmikintaimia omaan kukkapenkkiini. Olin nähnyt niitä naapurin penkissä ja olivat tosi kauniita.

Ja totta tosiaan on että lemmikki leviää tosi hanakasti. Muutamasta taimesta sain täksi kesäksi jo kauniin pienen sinisen kukkameren.

Pitäisi käydä kurkkaamassa, onko näistä sateen jäljiltä enää mitään jäljellä. Tuomen kukat oli sade ainakin piiskannut maahan kiitettävästi.


22.5.2010

ILTALENKKI PELLOLLAKotimme lähellä on pelto, joka kasvaa vain heinää. Se on tässä lähellä ainut paikka, jossa uskallan päästää Pullan juoksemaan vapaana (kaveri on vähän arvaamaton toisten koirien kanssa). Siellä ei tule koskaan kukaan vastaan. Jossain vaiheessa tällekin pellolle varmaan rakennetaan, mutta toivottavasti ei vielä pitkän aikaan.

Ja taas esittäytyy se ihana ilta-aurinko... :)


Tällaisia iltoja lisää kiitos!

20.5.2010

Pihahommia
- Terassi ja pihakalusteet on pesty.
Terassipöytä odottelee vielä silitettyä liinaa. Iso aurinkosuoja hankintalistalla.

-Vauvakeinu ripustettiin terassin kattoon ja Mytty viihtyi siinä pitkiä aikoja kun sisko keinutteli. Ensi kesänä keinu on jo varmaan liian pieni...

- Mies leikkasi tänään nurmikon ensimmäisen kerran tänä keväänä.

- Pihakukat takapihalle ja parvekkeelle ostamatta ja laittamatta. Ostoslistassa  ainakin pelargoneja, joita on ollut joka vuosi. Valkoisia ehkä ja vähän jotain väriäkin.


19.5.2010

AurinkoistaPieni pihamme on kuin yksi huone lisää näillä keleillä. Hipsukka on odottanut jo pitkään että saa syödä terassilla ja nyt siitä täytyykin nauttia niin usein kuin mahdollista. Pieni pihamme on aidattu ja siellä on myös pikkuruinen hiekkalaatikko. Lapset voivat siis huoletta leikkiä pihalla kun äiti hääräilee keittiössä. Ja kyllä ne tuolla ulokona viihtyvätkin, pysyvät paikat sisälläkin siistimpinä ;) Ja mikä parasta, ei tarvitse pukea haalareita sun muita! Isosisko osaa auttaa pikkusiskolle jo sandaalitkin jalkaan.

17.5.2010

METSÄN REUNASSAViikonloppu vierähti nopeasti anoppilassa. Olisipa ihanaa jos omakin piha rajautuisi metsään...siitä tykkäisivät koira ja lapsetkin. Kesä tuli niin yllättäen, että kesävaatteetkin olivat vielä osittain kaapin perällä. On vaikea pukea lapsia paahteeseen, kun toisaalta pitäisi suojautua auringolta, mutta liikaakaan vaatetta ei saisi olla. Eniten pidänkin kesäilloista, jolloin aurinko ei porota liian kuumasti ja ilta-aurinko paistelee lempeämmin. Kesäillat ovat sitten kauniita! 
Ehdottomasti parasta kesässä on valo ja valoisat illat. Iltalenkki koiran kanssa on oikein nautinto, toisin kuin joskus syyspimeällä...

10.5.2010

MUISTIKIRJAT


Minulla on kaksi muistikirjaa keittiön lokerikossa, 
kummallekin lapselle omansa. 

Vihkoihin kirjoitan asioita lasten kehityksestä ja opituista asioista. Mukavista ja ärsyttävistäkin tavoista. Kaikenlaisia juttuja, joita on kiva myöhemmin lukea.

Tärkeää on että kirjat ovat lähettyvillä, helposti saatavilla kun jotain tulee mieleen. Muuten jutut jäisivät kirjaamatta.


Viimeisimmät kirjaukset Mytyn kirjasta (1 v. 5kk):

Olet tosi iloinen ja nauravainen.

Loukkaannut helposti jos et saa tahtoasi läpi,
heittäydyt maahan makaamaan itkien.
Et lepy helposti.

Toistelet kovasti sanoja ''vähän sinne päin''.

Ensimmäiset kulmahampaat puhkeavat.


Hipsukan kirjasta:

Ajoit ensimmäisen kerran pyörällä 
apupyörien kanssa 3 v 3 kk.
 Osasit heti tosi hyvin ja 
innostuit hommasta tosi paljon.


Haaveilen että saisin tehtyä tytöille jossain vaiheessa omat valokuvakirjat, 
joihin liittäisin kuvien lisäksi näitä kirjaamiani juttuja. 
Sitten JOSKUS kun on aikaa...Nyt kun puurot syöty,  me teemme tyttöjen ja Pullan kanssa lenkin postiin. 
Sinne on saapunut äidille joku kiva uusi käsityökirja :D

Mukavaa viikonalkua!

7.5.2010

KOPSUKENGÄT TYYNYSSÄOn se vaan mukavaa olla taas kotona! Tosin alakerrassa odottaa monta kassillista tavaraa purkamista, mutta saavat minun puolestani odottaakin, nyt ei vaan jaksa.

Sohvalla nökötti vastassa tämä ompelemani tyyny, joka oikeastaan ihastuttaa minua nyt enemmän kuin silloin juuri ommeltuna.  Ompelin tyynyn alesta ostetusta Ricen kenkäpussista ja Greengaten keittiöpyyhkeestä. Kenkä oli siis valmiiksi ommeltu, lisäsin siihen vain tuon ruusukkeen. Söpöä vihreää ja oranssia pillkunauhaa tilasin Ihan pienestä putiikista. Tuota kenkäideaa voisi kyllä käyttää muuallekin, kivan yksinkertainen ja vekkuli kuvio.

Tämä tyyny sopisi kait parhaiten meidän Hipsukalle, jota sai taas jatkuvasti mummun luona kieltää kopsuttelemasta minun kengillä sisällä...Täytyy varmaan yrittää etsiä leikkeihin jotkut lastenkengät, jotka kopisevat :D


Oli muuten tosi kiva lukea viestejänne vanhoista astioista ja siitä mitä muistoja niihin liittyy. Tein taas ihania astialöytöjä äitini luona kirppareita kolutessa. Ja tilkkutyöt taitavat olla aika monen muunkin suosiossa tällä hetkellä ;) Kiitos siis kaikille ihanista viesteistä ja tervetuloa joukkoon myös uudet lukijat!

Viikonlopun viettoon siis, vähän sateisissa merkeissä tosin...


Kirsikka

6.5.2010

KOTIIN!


Huomenna palaamme tyttöjen kanssa kotiin. Ihanaa, omaa kotia onkin jo ikävä.
Kiva nähdä onko oma piha alkanut vihertää, pilkistääköhän kukkapenkistä jo jotain...Nythän olisi jo pian aika istuttaa ulkokukkiakin!


Mieskin tulee huomenna kotiin ja pian taas perhe koossa. Kivaa!