21.6.2011

Juhannusviikolla

Tuntuu niin uskomattomalta että kohta on taas juhannus. Tiesin että kesä menee nopeasti, varsinkin nyt muuton jälkeen. Mutta silti toivoisin että aika kuluisi hitaammin. Pian on enää kuukausi siihen kun lapsilla alkaa päiväkoti. Onneksi hoitopaikka vaikutti oikein kivalta.

Tuttu sohva nököttää taas ruokapöydän ääressä. Mies haluaisi päästä siitä eroon. Onhan se vähän epäkäytännöllinen ja hankala, mutta silti niin kodikas ja mukava että vielä en suostu luopumaan. Ja sitä paitsi siinä on yksi mukava lököttelypaikka lisää, nyt kun se on vielä samassa tilassa olohuoneen kanssa. Luulin jo päättäneeni, että vahaan sen tummemmaksi, mutta entä jos sittenkin vaalean harmaa vaikka? En osaa päättää. Millä sinä maalaisit?

Lähimetsässä kasvaa paljon mustikanvarpuja, voi kun tulisi oikein paljon marjoja, nyt olisi lyhyt matka käydä poimimassa niitä! Pitäisi käydä vähän kauempanakin tutkimassa olisiko puolukanvarpujakin jossain lähellä. Odotan että saataisi pakkaseen paljon mustikoita, vadelmia, mansikoita, puolukoita ja viinimarjojakin. 

Äiti kävi kylässä ja toi tuliaisiksi kukkia omasta pihasta. Vielä sinnittelevät päivänkakkarat (ei taida olla ihan oikea nimi?) ja särkyneet sydämet. Molempia haluaisin omaankin pihaan. Pitäisi vähitellen tehdä listaa mitä kaikkea pihaan laitetaan. Pihasuunnitelmaa. Joku hyvä opas tätä varten olisi kyllä enemmän kuin tarpeen. Vinkkejä?

Pikku pampulat ova kotiutuneet kivasti, hipsivät äsken käsi kädessä naapurin pihaan leikkimään. Myttyä yritin päiväunille, mutta tällä kertaa ei onnistunut. Niin kovasti pieni haluaa isompien leikkeihin mukaan. Tuntuu hyvältä, että lapset uskaltaa päästää yksin omalle (ja naapurin pihalle).Pian suunnataan taas auto kohti mummilaa ja perinteistä juhannuksenviettopaikkaa. Toivotaan että vältytään pahoilta ruuhkilta ;)


Näin etukäteen jo toivottelenkin kivaa juhannusta kaikille maalla ja kaupungissa!27 kommenttia:

 1. Voi niin kotoisaa oli päästä taas kuulemaan teistä:) Tuttuja juttuja kuvissa näkyy, mutta valo on erilainen;) Kiitos kivasta kommentista Peurankellossa! Oikein mukavaa ja suloista juhannusta:)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa Juhannusta teidän perheellenne ! ♥

  VastaaPoista
 3. Kivoja kuvia ja tunnelmia! Maalaisin sohvan ehkä vaalean harmaaksi tai valkoiseksi. Minulla on aina vaan valkoinen-kausi, joten se on ehkä värisuosikkini myös sohvan osalta. Oikein mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
 4. Omakotitaloasumisen riemuja on juuri se, että lapset voi ja uskaltaa päästää ihan keskenään ulos. Harvoin pieniä lapsia voi kerrostalossa päästää samalla tavalla, useinkaan ei ole sellaista turvallista piha-aluetta minne päästää ja missä lapset pysyisivät. On ihan huippua asua sellaisessa paikassa missä ei ole autotie ihan kotipihan vieressä ja missä naapurit tietää liikkuvan pieniä lapsia ja osaavat heitä varoa. Ja missä voi tietää, että naapurit ohjaavat kotiin jos näkevät jotain sattuneen ja uskaltavat komentaa jos näkevät pahanteossa.

  VastaaPoista
 5. Onnea uuteen kotiin! Kuvissa ainakin näyttää kotoisalta, niinkuin ennenkin :)

  Minunkin silmissäni sohva olisi vaalea. Ehkä vielä hiottuna kulmista vähän sellaiseksi kuluneen näköiseksi. Mutta varmasti sinä osaat tehdä siitä juuri teidän näköisen.

  VastaaPoista
 6. Onnea uuteen kotiin täältäkin !

  Kivat kuvat taas :-) Minä jättäisin sohvan puunväriseksi tai vahaisin hiukan tummemmaksi sen. Teillä näyttäisi jo olevan paljon vaaleaa ja mielestäni lämmin puunväri on hyvä kontrasti sille.

  VastaaPoista
 7. Peurankello, valo on todellakin aivan eri kuin vanhassa kodissa, en olisi mitenkään osannut kuvitella tätä etukäteen vaikka teisinkin että valoa on enemmän.

  Niina, samoin teille! Toivotaan että saadaan vähän aurinkoakin vaikka vettäkin on (perinteisesti) kait tulossa.

  Absolutely white, valkoinen on kaunis, mutta sohva ei ehkä olisi niin edukseen valkoista seinää vasten. Toisaalta se olisi aika varma valinta. Mietin. että jos sohva on vaalea, niin pöytä voisi olla tumma ja jos taas sohva olisi tumma, niin pöytä voisi olla valkoinen.

  Hipsu, juuri niin. Meillä oli vanhassakin kodissa toki kiva pieni piha joka oli turvallinen, mutta se oli myös ''eristetty'' aidalla ja tosiella pihalla. Naapureiden olisi ollut hankalampi tulla meidän pihalle leikkimään. Onneksi meidän pienempikin on sellaista sortia, ettei lähde yksin harhailemaan minnekään. Pysyttelee tiiviisti isomman perässä tai oman talon nurkilla. Yksin en kuitenkaan vielä uskalla pienempää pihalle päästää.

  Tea, kiitos. Omat tutut huonekalut ja tavarat saavat kyllä kodin tunteen aikaiseksi vaikka ympäristö onkin ihan eri. Tuntuisi hassulta, jos kaikki irtaimisto vaihtuisi muuttaessa. Valkoinen on kyllä nätti, mutta meillä on jo aika paljon valkoista, joten muutakin väriä saisi olla joukossa ;)

  VastaaPoista
 8. Petriina, ihan samoin ajattelin itsekin. Tosin sitten mietin, että vaaleanharmaa sopisi hyvin tumman pöydän kanssa (joka on nyt aina liinan peitossa koska ei sovi tällä hetkellä sohvan kanssa. Tai sitten etsin uuden vaalean pöydän tumman sohvan kaveriksi...palapeliä.

  VastaaPoista
 9. Nähdään sit "perinteisessä" juhannuspaikassa, jee!

  T: -A-, joka ei pysty kommentoimaan sun blogiin kirjautuneena...

  VastaaPoista
 10. Se juuri täällä maalla on niin ihanaa, kun pojan voi antaa leikkiä pihalla itsekseenkin. :)

  Ihania kuvia. :) Niin ja onnea uuteen kotiin!

  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 11. Ihanaa juhannusta teille! Ihania kuvia! Ja teillä on niin kaunis koti. ♥

  VastaaPoista
 12. Ihanaa juhannusta teillekin! Sohva ehdottomasti mun mielestä vaaleanharmaaksi:) Ja mua naurattaa toi Pulla, koska mun entinen ihana samanvärinen koira oli Korppu:)

  VastaaPoista
 13. -A- joo tosi kiva nähdä! Toivottavasti ei vaan sataisi kauheasti...

  Laura, kiitos! Maalla asumisessa on hyvät puolensa ;) Tosin ei me nyt ihan malla asuta, mutta ei kyllä kaupungissakaan.

  Norppastiina, Kiitos! Ihaniasia omepluksia omassa blogissasi, kävin kurkkaamassa :)

  selma, korppu, mikä ihana nimi. Olispas hauskaa jos olisi Pulla, Korppu ja vaikka muru siihen vielä, hih! Vaaleanharmaa voi olla kyllä aika kiva ja sopisi hyvin sekä tumman että vaalean pöydän kanssa.

  VastaaPoista
 14. Ihania kuvia! Mä maalaisin vaaleanharmaaksi. Sopii kaikkeen ja varsinkin tuon teidän kodin ihanan pehmeän värimaailman kanssa!

  Ihanaista juhannusta :)

  VastaaPoista
 15. Ihania kuvia! Todella kaunis tuo sohva. Ehkäpä vaalean harmaa olisi hyvä sävy, minun mielestä :) Ja että on kaunis tuo valkea särkynyt sydän!!

  VastaaPoista
 16. Kivat kuvat! Ihanaa ja rentouttavaa juhannusta :) Niin ja tuo sohva on kyllä kaunis. Ehkä maalia?

  VastaaPoista
 17. Hanni, se harmaa kyllä houkuttaisi. Jotenkin tuohon sohvaan sopisi kyllä maalattu pinta...kiva juhannsuta teillekin!

  Hyvä mieli, itsekin ihastuin todella paljon särkyneeseen sydämeen kun äitini toi oksia. En musitanut että sitä on valkoisenakin.

  Sini, kiitos :) Juu ehkä maalia kuitenkin, pitäisi alkaa katsastamaan sävyvaihtoehtoja...

  VastaaPoista
 18. Ihanaa juhannusta! :)

  Niin kodikasta jo teille. ♥

  VastaaPoista
 19. Hauska tuo päätön barbi tuossa yhdessä kuvassa =D

  Onko ihan vieras ajatus maalata sohva turkoosiksi tai sellaiseksi mummolan vaaleansiniseksi? Vaaleanpunaiseksi?
  Vaaleanharmaakin on kyllä kiva.

  Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
 20. Kauniita kuvia! Ihanaa juhannusta ja hei, onnea uudesta kodista ♥

  VastaaPoista
 21. Ihania kuvia, varsinkin nuo päivänkakkarat!

  VastaaPoista
 22. Hei ja kiitos ihanasta blogistasi! Mikä mahtaa olla tuo ihanan hempeä tapetti olohuoneessa nojatuolin takana? On ankara tapetienpohdinta päällä ja ne tietysti pistää kauniissa kuvissa vielä erikoisesti silmään :) Iloista juhannusta!

  VastaaPoista
 23. Hei taas! Huomasin, että tapettisi taitaakin olla Sandbergin Edviniä? Mutta onko se vaalean vihreä vai sininen? Näyttää eri kuvissa niin erilaiselta tietokoneella nuo tapetit, sulla kauniilta mutta tehtaan sivuilla vailjuilta. Vai oletko tuunannut kuvasi sävyjä, jos saa kysyä? Tämä on vaan mielenkiintoista, ei siis paranisi koskaan luottaa vain koneen sävyihin tapetteja ym. värejä valitessa. Taidanpa tilata mallipalat nuita. Hauskaa kesää vielä, jussin jo jolkutellessa kohta ohi!

  VastaaPoista
 24. Hei taas! Taitaapi olla sandbergin Edvin tuo tapettisi? Mutta vaalean vihreä vai sininen? Näyttävät koneella eri kuvissa niin erilaisilta, valmistajan sivuillla ei ollut ollenkaan niin kivan näköinen kuin teidän seinällä:) Vai oletko tuunannut kuvasi värejä jos saa kysyä?

  VastaaPoista
 25. Terkut ja onnea uuteen kotiin! Viihtyisältä siellä jo näyttää, vaikka uskon, että paljon on keskeneräisyyttäkin :)

  Oon ollut huono blogeissa viime aikoina. Oikein ihanaa kesää toivottelen siispä nyt!

  Teija Kelorannasta

  VastaaPoista
 26. Uusi alue minulle nämä blogit, mutta tämä sinun kulmasi tulee arkeni iloksi. Ethän vain maalaa tai vahaa tuota sohvaa millään! Jos ja kun haluat sohvasta eroon, ota yhteyttä: mimehto@jippii.fi. Odotan postia ennen kuin tartut pensseliin. t. Aarnisaarni

  VastaaPoista
 27. Peikkotyttö Hanna, Kiitos :)


  jarna, joo miksi ihmeessä kaiki barbit pitää riisua aina alasti ja vielä päätkin repiä irti :o Olen jo luovuttanut, en jaksa enää pukea niitä ellei erityisesti pyydetä :) Pienempi riisuu aina nuketkin alasti eikä tietenkään osaa pukea vaatteita takaisin...Sellainen karkkivärinen sohva olisi kyllä aikas makea, mutta tiedän että kyllästyisin. Siksi siis aika neutraali väri täytyy valita.

  kati, kiitos!


  Marsa - Sininen Kuisti, kiitti:)


  Kaardemumma, juu Sanbergin sinistä Edviniä on :) Sävyt kuvissa vaihtelevat tosissaan aika paljonkin välillä todellisuudesta. Siihen vaikuttaa valo, kameran asetukset ja välillä kuvien muokkauskin. Keinovalossa tapetti on aika siniharmaa ja päivänvalossa enemmän kylmähkö sinertävä. Meillä tapetti on etelänpuoleisessa huoneessa, pohjoisenpuolella se olisi varmaan vielä lsinisempi ja ähempänä lilaa. Tapetti menee kyllä vaihtoon jossain vaiheessa, sillä jouduimme valitsemaan tapetit tähän kotiin ''sokkona'' , kun taloa ei ollut vielä olemassakaan. Tänne se on vähän liian valju ja kylmän sävyinen, mutta kuosi on kyllä kiva.

  Sini, heippa ja tosiaan Sandbergin Edvin on tuo vaalea tapetti.

  Teija, kiitti! Sama juttu, ei vaan aika tahdo riittää blogien lukemiseen saatika sitten kommentointiin. Pikaisesti yritän välillä vilkaista muiden kuulumisia. Kivaa kesää sinnekin ja mukavaa odotusta (helteestä huolimatta)!

  Aarnisaarni, välillä jo mietin tosiaan sohvasta luopumista tai ainakin vaihtamista toisen malliseen. Mutta koska sopivampiakaan vaihtoehtoja ei ole löytynyt, niin luultavasti sohva kyllä saa vanhan ajan öljymaalia ylleen. Sohva on kyllä kuaniisti patinoitunutta mäntyä, mutta tähän kotiin tuo väri ei tunnu oikein sopivan yhtä hyvin kuin vanhaan. Mutta jos tulen toisiin aatoksiin niin otan yhteyttä ;)

  VastaaPoista