30.7.2011

Kesäiltana


Nyt ei enempää mökkikuvia, lupaan.

29.7.2011

Sadetta, ukkosta ja aurinkoa


Kesken saunomisen ja uimisen mökillä saatiin rankkasadetta ja ukkosta. Pulla meni pakoon terassin pöydän alle ja meitäkin vähän jänskätti. 24 h mökillä


Me käytiin taas siellä samalla mökillä kuin viime kesänäkin. Ensin ei pitänyt, mutta helteellä, mikä onkaan parempi paikka kuin järven rannalla. Oli tosi ihanaa, lapset olisivat jääneet mielellään vielä pidemmäksikin aikaa. Pulla nautti täysin siemauksin, painui melkein suoraan autosta järveen kahlailemaan. Keikkui laiturin nokassa kun joku meni uimaan. Välillä pelkäsin että tippuu järveen tarkkaillessaan vesikirppuja sun muita. Raukka kun ei oikein pysy pinnalla. 

Siellä mökillä oli kaunein näkemäni sivustavedettävä.


Kukkatunika narulla on Iinun tekemä, 
me voitettiin se arvonnassa (muistaakseni) viime syksynä. 
Se on ihana, ja juuri passeli nyt.

26.7.2011

Heppajuttuja


Poikettiin mökkireissulla katsomassa heppoja. Komiat oli hampaat ja kaikki ;) Lapset pysyttelivät turvallisen välimatkan päässä, minä tein vähän lähempää tuttavuutta. Pulla pelkäsi niin, että ei osannut kuin haukkua räksyttää minkä kerkesi. Niin sympaattisia ja kauniita olivat, jännä seurata kuinka käyttäytyivät laumassa. Kamera ja paitanikin saivat vähän ylleen kuravettä hevosen turvasta.


Kyllä vaan maalaismaisemissa silmä lepää, tykkään! Maalaistalo olikin vanhempi kuin olin tiennytkään. Kuulemma ihan 1900-luvun alkupuolelta. Hirsitalo. Mineriittiverhoilu ja 60-luvulla tehty remontti vähän hämäävät.


Siru hepasta tuli minun kaveri, kovin oli kiinnostunut kamerasta ja seurasi aidan takana. Siinä rapsutellessa mietin, kuinka hyvän ystävän hevosesta voisikaan saada.


Yksi heinäkuun päivä


Me ollaan menty ja tultu ja oltu. Loma mummulassa alkaa olla lopuillaan. Hyvin ovat pysyneet kaikki kotiasiat poissa huolesta. Tuntuu että olen tosissaan ollut lomalla. Arkiset asiat hiipivät kuitenkin vähitellen väkisinkin mieleen. Lapset aloittavat päiväkodin viikon päästä.

21.7.2011

Huh heijaa


Kylläpä on jalat aivan poikki. Oli kyllä niin kiva päivä tänään. Pääsin kiertelemään ystävän kanssa kirppareita ja kauppoja. Liikeellä aamusta iltaan, välissä hyvää salaattia ja suklaakakkua. Ai jai. Sadekaan ei haitannut menoa lainkaan. Tehtiin kivoja pikku löytöjä ja yksi aivan erityinen juttu myös. 
Kiitos seurasta, oli tosi mukavaa :)18.7.2011

LomallaMe tultiin lomailemaan mummun luokse. Mies joutui parin viikon työreissulle ja kotona ''työmaalla' hommat odottelee tekijäänsä. Hiukkasen hirvittää kuinka ehditään kaikki saada valmiiksi syksyn aikana.     Ulkomaalausta ei ehdittykään vielä aloittaa, joten se heti ensimmäisenä elokuussa. Värikin vähän vielä kysymysmerkki. Järkyttävän vaikea väri tuo sininen. Värikartan värit ovat aivan jotain muuta ulkona kuin sisällä. Täytyy valita aika harmaa väri, jos haluaa ettei se näytä ulkona kirkkaan siniseltä. Viisi koepurkkia ostettu, kaksi niistä ehdolla. Kunpa näkisi värin koko seinässä ennen päätöstä. Oikeastaan en haluaisi edes sinistä, meilläpäin on ihan liikaa sinisiä ja siniharmaita taloja. Tylsää. Aikaisemmin se olisi ollut ehdoton suosikkini, mutta nyt tuntuu että joku lämpimämpi väri olisi parempi. 

Turkoosi nojatuoli häiritsi taas silmää ja sai (vähän liian pienen) lakanan ylleen. Totesin, että meillä on liian vähän aluslakanoita, mutta pussilakanoita senkin edestä. 

Miten ihmeessä ihailen pelto-ohdakkeita tienpientareella, kun juuri toissapäivänä niitä raivopäisesti koitin saada kaivettua omalta pihalta pois? Pihamaata on nyt tasattu, seuraavaksi pitäisi kärrätä lisää multaa kottikärryllä ja tasoittaa lisää. Sitten piha vedetään jyrsimellä läpi. Päästäänköhän vielä sittenkään eroon noista kirotuista rikkaruohoista, kokemuksia? Sain tänään muuten kummitädiltni hyvän vinkin: kannattaa laittaa esim. kukkapenkkiin (tai miksei vaikka koko pihaan) maahan kunnon kerros sanomalehteä, sen päälle multaa ja sitten istutukset. Eivät kulemma rikkaruohot tule läpi! Kuulostaa loistavalta. 

10.7.2011

Siniset matot ja maalia

Meidän mattotilanne on aika surkea. Vanhassa kodissa ei juurikaan isoja mattoja tarvittu. Pikku pätkillä pärjättiin aika kivasti ja matot olivat pääosin aika vaaleita jotta raikastivat kellertävää parkettia. Nyt tilanne on vähän muuttunut. Vaalea lattia tuntuu kaipaavan jotakin ryhdikkäämpää, tummempaa, (värikkäämpää?). Muutaman idea olohuoneen matosta on jo mielessä, mutta uusia mattoja katsastaessa mummon kutomat siniset räsyt pääsivät ensi kertaa olohuoneeseen. Aika kivat, vaikken tämän värisiä ehkä ihan ensimmäisenä tulisi hankkineeksi. Juuri näitä kunnon vanhoja ja kestäviä eri väreissä olisi toivelistalla, kirppareilla tuntuvat hyväkuntoiset olevan aika harvassa. Haaveena olisi kutoa mattoja ihan itse.

Punainen kehtokin pilkistelee kuvassa, kannoin sen yläkerrasta esille, jotta maalaus ei unohtuisi. 


Meidän uusi olohuone on pienempi kuin vanhassa kodissa. Tila on vähän hankala, pitkulan mallinen, josta avokeittiö jatkuu pötkönä. Osa vanhoista kalusteista menee muualle ja siltikin voisi olla väljempää. Ehjää seinäpintaa on tosi vähän, vaihtelumahdollisuuksia ei ole. Sohva on oltava ikkunan edessä ja muut jutut sen ympärille. Kaapille on vain yksi paikka (ja kyllä, olen kokeillut muitakin järjestyksiä yksi yö, kun odottelin miestä työmatkalta kotiin ;) 

Entinen tv- taso ei sovi takan viereen, jotenkin liian moderni tänne. Vanha puinen kaappi tai taso siihen tarkoitukseen olisi kiva löytää. Vaalea lattia tuo kyllä aivan mahtavasti valoa se pelastaa tosi paljon (vaikka ei olekaan mikään kiitollisin lapsi-ja koiraperheessä etenkään näin kesällä...).  Puisena se olisi ihan täydellinen.


Keittiössä pitäisi tehdä vielä hienosäätöä. Tilan päätyseinä ammottaa vielä tyhjyyttään. Pari avohyllyä ja seinäkoukusto laitetaan ainakin. Saarekeseinämään tulee paneelia (sitten joskus kun kaikki muu on valmista). Valaisimet ovat keittiössä ja eteisessä vähän sitä sun tätä, mitään uutta ei ole vielä tänne hankittu.


Onpas meillä paljon sinistä! Ihan kuin huomamatta sitä on tänne ilmestynyt, mutta ihan kivasti se sopii näin kesällä. Huomenna marssin maalikauppaan hakemaan hakemaan vielä SINISTÄ maaliakin. Määräykset sanoo että talon on oltava sininen. Tummempaa vai vaaleampaa, sinisempää vai harmaampaa vai kenties vähän turkoosiin tai liilan vivahtavaa? Värit näyttävät talon seinässä niin erilaiselta kuin maalikartassa. Täytyy ostaa useampi kokeilupurkki ja sitten toivotaan hyviä maalauskelejä alkuviikolle!


2.7.2011

H-E-I-N-Ä-K-U-U ja hellettä


Voihan jepulis! Heinäkuuta jo pukkaa ja täällä hommat ihan alkuvaiheessa. Yläkerran kanssa olen menettänyt jo toivon siitä, että se valmistuisi ennen töiden alkua. Onneksi lapset viihtyvät ulkona ja sotkevat sisällä vähemmän. ''Voidaanko me mennä jo ulos?'' kuuluu korvan juuresta klo 7.50 ennen kuin olen saanut edes silmiä vielä auki. ''Joo, mutta tulkaa kohta sitten aamupuurolle.'' Ei paljon Pikku Kakkoset kiinnosta, kun on kiire naapurin kanssa leikkimään. 


Pienin kulkee kengät väärissä jaloissa ja hoitelee nukkeaan. Isompi on hurjan innoissaan uusista kavereista, joille voi huudella heipat oman kodin rappusilta. Kädet mustana, naama pölysssä ja hiukset hiestä märkänä jaksavat lapset vain touhottaa. Mistä sitä saisi tuota lapsienergiaa. Tuntuu että helle vie viimeisetkin voimat ja tekemistä riittäisi vaikka kuinka. Kesä on ihana, mutta helteestä en välitä kyllä yhtään! (Tai no joo, tuntuu se aika kivalta sitten illalla, kun voi pulahtaa järveen uimaan eikä tarvitse hytistä kylmissään sen jälkeen...)


Tänään vielä luvassa pihan siivoamista ja jätepuiden pilkkomista. Maanantaina tulee pihalle kaivuri ja vie viidakon mennessään. Ensi viikolla tiedossa siis pihatöitä. Kottikärryt ja lapiot ovat valmiina, hikistä hommaa näillä keleillä. TODELLA ISO kuusikin tullaan kaatamaan, pois autokatoksen tieltä. Harmittaa ettei sitä voida säilyttää, puita on talon ympärillä muutenkin niin vähän.


Nyt lähden kasaamaan roskia peräkärryyn, se on heipati hei!